Сдружение  “Баскетболен клуб Детска академия Усмихнат баскет”

Вашето мнение

Одобрявате ли заниманията по програма "Усмихнат баскет" да бъдат включени в учебната програма на МОН ?

Събития

You are here

Открито писмо до проф. Божидар Ангелов, декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет " Климент Охридски"

Проф. Ангелов,

Имам удоволствието да потърся съдействие за успешното продължение на нашето сътрудничество в националния проект "Усмихнат баскет".В момента "демонстративния" модел" в р-н "Младост",Столична община, създава възможност за спорт на 7/седем/ хиляди деца в детските учебни заведения и двете новоизградени игрища по стандарт "Усмихнат баскет" финансирани от Министерството на младежта и спорта.

Проектът "Усмихнат баскет" е насочен към децата в предучилищна възраст и включва занимания в детските градини по време на учебната година, и през лятната ваканция на игрища като изградените в р-н "Младост". Заниманията се провеждат по методиката "Учебно помагало Усмихнат баскет" с рецензент проф. Гюров от ФНПП на СУ.

Проектът "Усмихнат баскет" има амбициозната цел да обхване децата от цялата страна. За постигането й са необходими координираните усилия на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието, Националната спортна академия, Факултета по начална и предучилищна педагогика, общините в Република България, както и частни организации и фирми.

Със съдействието на Националната Спортна Академия "Васил Левски" и лично на ректора проф. Пенчо Гешев, участваме в програмата на Министерството на образованието "Студентски практики".Това ни дава възможност да подготвим кадри-инструктори през летните месеци на нашите игрищата в "Младост", които да се включат наесен в заниманията в детските градини.

Проф. Ангелов,

Разчитам на Вашето съдействие за включване в проекта "Усмихнат баскет и на студенти от поверения Ви факултет-специалност "Физическо възпитание и спорт".

Използвам възможността и да Ви поканя да се присъедините към Консултативния съвет на Детска академия "Усмихнат баскет, в който членуват изтъкнати общественици, спортни деятели, бизнесмени/ списъкът е публикуван на официалния сайт на Академията: www.usmuhnat-basket.bg

Уверен съм, че с общи усилия в реализацията на проект "Усмихнат баскет ще обогатим възможностите за спорт на стотици деца в предучилищна възраст. Очаквам да обсъдим нашето сътрудничество в посочен от Вас ден и час.

 

 

София, 24 април 2017                          

24/04/2017