Сдружение  “Баскетболен клуб Детска академия Усмихнат баскет”

Вашето мнение

Одобрявате ли заниманията по програма "Усмихнат баскет" да бъдат включени в учебната програма на МОН ?

Събития

You are here

На вниманието на: ПРИЯТЕЛИТЕ на УСМИХНАТ БАСКЕТ Справка за дейността на сдружение за общественополезна дейност „ Детска академия УСМИХНАТ БАСКЕТ“, в изпълнение на Национален проект УСМИХНАТ БАСКЕТ 2016 - 2018 год.

За три години е реализиран модел за дейността на проект УСМИХНАТ БАСКЕТ, на територията на р-н „Младост“, Столична община: по време на учебната година – занимания в детските градини „Младост“, „Карлсон“, „Сто усмивки“, и през ваканцията – на двете игрища, изградени по стандарт УСМИХНАТ БАСКЕТ с участие на деца от ДГ „Елхица“ и от квартал „Младост“.

    Заниманията се водят по уникална методика “Уч. помагало УСМИХНАТ БАСКЕТ“, предназначена за деца от 3 до 6 години. За първи път успешно се реализира системна програма за спорт за най- малките. Игрите на УСМИХНАТ БАСКЕТ са желани, усмихнати, сближават децата, учат ги да работят в колектив, създават навици и умения, за да са здрави, жизнени и комуникативни. Към игрите се включват успешно и деца със специални потребности.

    Успехът на проекта при реализиране на модела „Младост“ ни прави оптимисти за неговото мултиплициране в цялата страна. С тази цел успоредно със задължителната пререгистрация по търговския закон на Сдружението за общественополезна дейност „Детска академия УСДМИХНАТ БАСКЕТ“, учредихме и Консултативен съвет. В него са избрани 80 изтъкнати общественици, журналисти, спортни деятели, спортни легенди, културни дейци, бизнесмени, сред които: Мария Гигова, Бойко Борисов, Атанас Голомеев, Пенка Стоянова, Пенчо Гешев, Свилен Нейков, Валентин Николов, Славчо Пеев, Татяна Лолова, Ники Кънчев, Томислав Русев, Камен Алипиев.

    И така дошъл е момента този Консултативен съвет да се намеси и спре „ретроградните сили“, които съботираха изграждането и финансирането от ММС на двете игрища, съботират провеждането на игрите „Детско лято УСМИХНАТ БАСКЕТ“, съботират заниманията в детските градини, съботират съвместната дейност с НСА.

    Националният проект УСМИХНАТ БАСКЕТ е уникален социален проект, приет и обичан от децата. За неговото реализиране в общините в цялата страна е необходимо участието на държавни и частни институции, фирми.

    Очакваме тяхната съпричастност.

    Всичко за Националния проект УСМИХНАТ БАСКЕТ – за трънливия път, който сме извървяли, за битките, които сме водили, водим и ще водим ще намерите на нашия

сайт: www.usmihnat-basket.bg

facebook: Програма „Усмихнат баскет“

Васил Микулаш
генерален мениджър на

 проект УСМИХАНТ БАСКЕТ

09/04/2019