Сдружение  “Баскетболен клуб Детска академия Усмихнат баскет”

Вашето мнение

Одобрявате ли заниманията по програма "Усмихнат баскет" да бъдат включени в учебната програма на МОН ?

Събития

You are here

Новият баскетболен ЦСКА започва с развитието на ДЮШ

На работен обяд вчера президентът на БФБаскетбол Михаил Михов и Васил Микулаш - председател на БК ЦСКА, обсъдиха предстоящите пред клуба стъпки за възраждане на червените успехи в сферата на играта с оранжевата топка. „Армейците" ще започнат с развитие на детско-юношеска школа, като за целта получиха безвъзмездно две баскетболни площадки в рамките на стадион "Българска армия".

- Г-н Микулаш, какво предстои за БК ЦСКА в бъдеще?

- БК ЦСКА започва развитието си по нов начин - успоредно и с помощта на държавата и Министерството на спорта. Ние сме сдружение с нестопанска цел и затова централата ни предоставя терен в Борисовата градина в рамките на комплекс „Българска армия", защото ще развиваме една социална дейност. Ние няма да плащаме наем. Всички деца, желаещи да спортуват, ще имат тази възможност. А пък от тях вече специалистите ще подберат тези, които да бъдат в гарнитурите на отборите на ЦСКА. Оттам нататък, веднъж започнали да участваме в първенствата за юноши и девойки, следващата стъпка ще са мъжките и женските отбори.

- Кога планирате червеният клуб да има мъжки и женски отбори?

- Ако проследим в миналото, 4-5 години са достатъчни, за да започнем да създаваме състезатели, които да са основата не само на елитен мъжки и женски тим, но и на националните отбори. Такава е и нашата амбиция. За нея ще получим финансовата подкрепа на много спонсори и асоциации. Започваме с двете площадки на „Българска армия", на които преди много години се е играло баскетбол и сега отново е време да се играе, а не да се използват за други цели. До септември официално ще открием площадката, на която от целия район на ЦСКАи от цяла София ще започнат да тренират деца. В перспектива до зимата или до началото на другия летен сезон смятаме едната площадка, която е към „Спортна София" от страната на БНР, да се застрои - дали ще бъде балон или някаква лека конструкция, още не е решено. Така че за другата година ще имаме вече и закрит комплекс, на който ще могат да се провеждат и състезания, поне за вътрешното първенство.

Ива ЛАЗАРОВА, "Тема:Спорт"

02/10/2010