Сдружение  “Баскетболен клуб Детска академия Усмихнат баскет”

Вашето мнение

Одобрявате ли заниманията по програма "Усмихнат баскет" да бъдат включени в учебната програма на МОН ?

Събития

You are here

Октомври 2011

Дружеството с нестопанска цел с наименование Сдру

Детско лято, усмихнат баскет - от август

 

Днес трябваше да стартира инициативата на баскетболен клуб ЦСКА Червено знаме - Детско лято, усмихнат баскет. Вместо на терена на стадион Българска Армия, организаторите на проявата ни посрещнаха в парка. На практика нещата стоят така.

Васил Микулаш, президент на баскетболен клуб Червено знаме, се надява да развива детския баскетбол на базата на ЦСКА, но ръководството на клуба не проявява интерес към това начинание и дори предприетите ремонтни дейности са спряни.

Така заниманията по баскетбол за деца от 4 до 10 години се отлагат за август. Този път общините Изгрев и Триадица се ангажират да подслонят малчуганите, които искат да тренират с оранжевата топка на техни терени.

Автор: Вяра Кръстева

Проект „Усмихнат баскет”

ПРЕДИСЛОВИЕ


Проектът УСМИХНАТ БАСКЕТ стартира в края на 2010 г. с учредявянето на Сдружение за общественополезна дейност "Баскетболен клуб ЦСКА Червено знаме". Целта бе стъпаловидно перспективно развитие на баскетболните формации.

.Започнахме занимания-тренировки с 5 и 6 годишни деца в детските градини по време на учебната година и с кампове през ваканцията - ДЕТСКО ЛЯТО  УСМИХНАТ БАСКЕТ.

Създадохме и разработихме уникална методика за предучилищната възрастова група. Децата активно участваха в нейното двугодишно списване със своите предпочитания и творчество. Така се появи настоящото Уч. ПОМАГАЛО.

От лятото на 2013 година проектът се реализира от ДЕТСКА АКАДЕМИЯ  УСМИХНАТ БАСКЕТ.

Васил Микулаш

 

Страници