Сдружение  “Баскетболен клуб Детска академия Усмихнат баскет”

Вашето мнение

Одобрявате ли заниманията по програма "Усмихнат баскет" да бъдат включени в учебната програма на МОН ?

Събития

You are here

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ УСМИХНАТ БАСКЕТ

София 1000, бул. “Евлоги Георгиев” 38, Национален стадион “Васил Левски”, Централен вход,тел. 02/93-00–794, тел./факс: 02/93-00-784; GSM: 0887/263-975; 0887/52-06-36; 0888/51-01-19

Адрес в Интернет: www.pressclubbg.com;

e-mail: info@pressclubbg.com


ВТОРНИК, 13 МАЙ 2014 г.

 

11.30 ч – БАСКЕТБОЛ – АКАДЕМИЯТА “УСМИХНАТ БАСКЕТ” С НОВА ИНИЦИАТИВА: ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА АВТОРИТЕ НА ПРОЕКТА “УСМИХНАТ БАСКЕТ” И УЧРЕДИТЕЛИ НА ЕДНОИМЕННАТА ДЕТСКА АКАДЕМИЯ  ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА УЧЕБНО ПОМАГАЛО “УСМИХНАТ БАСКЕТ”, ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ДЕЦА В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ. СТАРТ НА ТРАДИЦИОННОТО, ІV ПОРЕД ИЗДАНИЕ НА ДЕТСКО ЛЯТО “УСМИХНАТ БАСКЕТ 2014”.

УЧАСТНИЦИ В ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА: ВАСИЛ МИКУЛАШ - ГЕНЕРАЛЕН МЕНИДЖЪР НА ПРОЕКТА, АТАНАС ГОЛОМЕЕВ -   ЧЛЕН НА УС НА ДЕТСКАТА АКАДЕМИЯ “УСМИХНАТ БАСКЕТ”, МАРИЯ ГИГОВА – ЧЛЕН НА УС НА АКАДЕМИЯТА, ПРОФ. ВЛАДИМИР ЦВЕТКОВ – ПРЕПОДАВАТЕЛ В КАТЕДРА “БАСКЕТБОЛ” В НСА, ПРОФ. ДИМИТЪР ГЮРОВ – ДЕКАН НА ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ В СУ, ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА – КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И ДР.   

 

Учебник за децата от “Усмихнат баскет”

В община Младост малчуганите от всички детски градини ще играят с оранжевата топка

 

Днес в Пресклуб “България” ръководството на детската академия “Усмихнат баскет” представи ново учебно помагало за най-малките, които правят първите си стъпки с топката под коша. Изданието е за 5-6 годишните и им помага да усвоят началните умения  в различни упражнения, съставени като увлекателни игри. Инициаторите обмислят да визуализират помагалото на диск с много клипове.

За 4 години откакто стартира на проектът “Усмихнат баскет”сме обучили повече от 1500 деца в София, каза главният мениджър Васил Микулаш. В столичната община Младост в проекта са включени всичките 18 детски градини, похвали се старши специалистът “Младежки дейности, спорт и туризъм” Валентин  Колев. Повечето директори са възприемчиви към идеята да има баскетбол в детските градини, но има и резервирани към нея и трябва да бъдат убеждавани, че това е в интерес на здравето и развитието на децата, добави още представителят на местната власт, който е бивш национален състезател по гимнастика. Международният съдия по баскетбол Валентин Лазаров сподели, че проектът е уникален, защото в никоя друга страна децата не се учат на баскетбол преди да навършат 8 години. Освен това, “Усмихнат баскет” е приложим с много малко финансови средства. Необходимо е   общините, спортното и образователното министерство да подадат ръка, за да стане “Усмихнат баскет” национален проект. Клубовете в БФ Баскетбол биха могли да са силен партньор, като всеки от тях поеме отговорността за 2-3 детски градини, стана ясно още на пресконференцията.    

                                                             
www.pressclubbg.com

13/05/2014